top of page

Beste genodigde,
 
Met trots presenteren we Finished-Unfinished van Wieland Vogel in de expositieruimte van De NWE Vorst. We nodigen je dan ook van harte uit voor de feestelijke opening van deze 6e en laatste expositie onder curatorschap van Jacki Dodemontová op vr 23 sep om 17.00 uur.

Vogel studeerde aan de Design Academy Eindhoven en sinds 9 jaar is zijn werk te zien in binnen- en buitenland. Zijn prachtige design objecten begeven zich op het snijvlak van design en kunst.
Hij heeft een constructieve signatuur die blootlegt wat 'is'. Elke verbinding wordt in zijn zuiverheid geëtaleerd. Niets wordt aan het oog onttrokken. Elke scharnier, elke constructie of renovatie mag gezien worden. De oprechte vormgeving is speels en ademt schoonheid.
 

Gold Jesus is een Jezusbeeld in de steigers, een thema wat een bredere interpretatie met zich
meedraagt dan het object an sich.
 
Met Broken Vase en Broken Light zet hij vervolgens design in de steigers. Is een object dat schade
heeft, afgedaan?
 
Aureool a.k.a Halo is een kroonluchter die een diameter van zowel 0,50 meter als 1,90 meter kan
bereiken.
 
Diamond Ring is statisch qua vorm, maar subtiele lichtpuntjes lijken uit de muur te groeien in een strak geometrische vorm.

Rietvogel Cupboard is geïnspireerd op en een ode aan Rietveld.
 
Gifts zijn kleine kunstwerkjes, ooit gemaakt als liefdevolle fragiele items voor intimi. Voor het allereerste keer zijn ze samen in één ruimte.
 
De rode draad van Wielands verhaal, letterlijk een zilveren draad in de expositie, is een verhaal van zuiverheid, helderheid en licht.
 
De opening zal plaats vinden op vrijdag 23 september om 17.00 uur in De NWE Vorst, WillemIIstraat 49, Tilburg.
De expositie zal te zien zijn van vrijdag 23 september tot en met donderdag 20 oktober. Open tijdens kantooruren en rondom voorstellingen. Meer informatie.

Copyright © 2016 De NWE Vorst, All rights reserved.

bottom of page